Perfect rechte tanden met een onzichtbare beugel

Wat staat u in de weg om die perfecte rechte tanden te hebben waar u al langere tijd naar verlangt? Er is meer mogelijk dan u misschien denkt. Het is zelfs niet (meer) nodig om jaren met een ‘mond vol ijzer’ rond te lopen. Een opvallende slotjesbeugel maakt plaats voor een uitneembare en onzichtbare beugel. Den Bergh Tandartsen biedt de perfecte behandeling voor een stralende lach met mooie rechte tanden.

Gecertificeerd behandelaar AirSmile

AirSmile produceert eersteklas onzichtbare beugels en zijn koplopers in de orthodontie branche. Den Bergh Tandartsen is gecertificeerd behandelaar van de AirSmile methode. De zogenaamde ‘aligners’, doorzichtige kunststof bitjes, draagt u over uw tanden waardoor de stand van uw tanden wordt gecorrigeerd. 

Hoe werkt de AirSmile behandeling?

De AirSmile behandeling is ideaal voor iedereen die op een onzichtbare manier zijn of haar tanden recht wil laten zetten. De onzichtbare beugels zijn geschikt voor zo goed als elke patiënt. Iedere twee weken draagt u een nieuwe aligner (bitje) waarbij de vorm steeds wordt aangepast. Zo verandert stapsgewijs de stand van uw tanden en krijgt u een steeds rechter gebit. De bitjes neemt u alleen uit uw mond om te eten en drinken en om uw tanden te poetsen. Verder laat u de bitjes gedurende de dag in. 

De vier fases van de AirSmile behandeling

Eerste gesprek
De AirSmile behandeling start met een intake om samen inzicht te krijgen in uw wensen en de huidige stand van uw gebit. Door goed uw gebit te bekijken en naar u te luisteren wordt er bepaald of een onzichtbare beugel bij u past. Daarvoor maken we verschillende foto’s en een 3D-scan om zo alle informatie te verzamelen die nodig is. Binnen 10 werkdagen weet u of een behandeling mogelijk is.

Behandelplan en kostenoverzicht
De tweede afspraak wordt gepland zodra duidelijk is dat er een behandeling mogelijk is. Tijdens deze afspraak krijgt u al direct het behandelplan te zien en heeft u inzicht in de bijbehorende kosten en de duur van de behandeling. In een 3D filmpje ziet u hoe uw gebit vanaf de huidige stand verandert naar uw gewenste rechte tanden. Na deze afspraak en na akkoord op het kostenoverzicht worden de ‘aligners’ voor u op maat gemaakt. 

Het dragen van uw onzichtbare beugel
Om de twee weken wisselt u van aligner en u draagt ze dag en nacht. Voordat u gaat eten en drinken of tandenpoetsen, neemt u de bitjes uit uw mond. De voortgang naar het eindresultaat wordt door ons nauwlettend in de gaten gehouden. Daarom zien wij u graag om de twee weken voor controle in onze praktijk. U kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft over de behandeling.

Nazorg
Heeft u alle aligners iedere twee weken gedragen en bent u tevreden over het resultaat? Dan gaat de behandeling over naar de laatste fase: de nachtbeugel.
Deze eveneens onzichtbare beugel draagt u alleen ‘s nachts wanneer u slaapt. Dit zorgt ervoor dat het behaalde resultaat blijft en de tanden niet verschuiven. Door regelmatig bij ons op controle te blijven, kunnen we u blijven adviseren en houden we in de gaten of er veranderingen optreden.

Uw investering in een onzichtbare beugel

De totaalkosten voor de behandeling worden bepaald na het eerste gesprek en na analyse van uw gebit. Iedereen is anders en de kosten van uw behandeling worden gebaseerd op uw huidige situatie.

Vooraf investeert u 125 euro voor het intakegesprek waarin de foto’s en de 3D-scan worden gemaakt. In de tweede afspraak bespreken wij met u de uitkomsten van de analyse van uw gebit. Er wordt ook besproken wat de kosten zijn om uw huidige gebit veranderen naar uw gewenste rechte gebit. Wanneer u akkoord bent met het behandelplan en de kosten, gaan wij aan de slag met het maken van de onzichtbare beugels. (de aligners)

Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden

Wij helpen u graag aan stralend recht gebit met onze AirSmile behandelingen. Bent u geen patiënt bij onze praktijk? Ook dan kunt u contact opnemen met ons en een behandeltraject in gaan bij onze praktijk. Inschrijven in de praktijk is niet nodig, maar het kan uiteraard wel.

Meest gestelde vragen

Bij het woord ‘beugel’ denken we al snel aan ‘een mond vol ijzer’, jonge mensen/kinderen en ongemak. Een onzichtbare beugel biedt een oplossing en is het perfecte alternatief voor iedereen die een mooi recht gebit wil zonder een opvallende behandeling.

De beugel bestaat in feite uit meerdere doorzichtige beugels die in een serie worden gemaakt, speciaal op maat voor de patiënt. Dit worden aligners genoemd (een soort bitjes). Deze aligners kunnen worden uitgenomen wanneer u gaat eten, drinken tandenpoetsen en flossen. 

De speciaal op maat gemaakte serie aligners (de doorzichtige beugels) oefenen druk uit op de tanden waardoor ze gecorrigeerd worden. De aligners worden tussen de 20 en 22 uur per dag gedragen en zijn uitneembaar. Zo kunt u gewoon eten, drinken en tandenpoetsen.

 

Om de week à twee weken krijgt u een nieuwe set aligners. Zo worden de tanden in stappen op hun plaats geduwd zodat het gewenste eindresultaat steeds dichterbij komt. 

De onzichtbare beugel is uitneembaar en daarom hoeft u geen rekening te houden met verschillende soorten structuren van etenswaren. U kunt dus gewoon blijven eten en drinken zoals u gewend bent. Heeft u de beugel in, dan mag er alleen water worden gedronken.

Om in aanmerking te komen voor een AirSmile behandeling is het noodzakelijk dat uw tandvlees gezond is. Bij ontstoken tandvlees is altijd eerst behandeling nodig om dit weer te genezen. In enkele gevallen, zoals bij extreme afwijkingen, is het niet mogelijk om een onzichtbare beugel te dragen. Verder zijn complexe situaties goed te behandelen met de AirSmile methode, ongeacht leeftijd. 

De AirSmile behandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden vanaf het moment dat kinderen toe zijn aan een beugel. Onze tandarts heeft hier zicht op en zal aangeven wanneer uw kind(eren) in aanmerking komen voor een beugel, indien nodig. Voor sommige (jonge) kinderen is het wat lastiger om de beugel in te houden en daarom minder geschikt. De onzichtbare beugel moet minimaal 20 tot 22 uur per dag worden gedragen en dit vergt discipline. In het intakegesprek worden de voor- en nadelen en de mogelijkheden uitgebreid besproken.