Deskundige tandarts voor Soesterberg en omgeving

Bent u op zoek naar een nieuwe tandarts waar uw hele gezin terecht kan? Dan bent u bij Den Bergh Tandartsen aan het goede adres. Onze moderne praktijk onder leiding van tandarts Martijn de Blaeij bestaat uit deskundige, ervaren tandartsen waar patiënten van alle leeftijden welkom zijn. Ook jonge kinderen kunnen bij ons terecht voor hun eerste tandartsbezoek. 

Bij Den Bergh Tandartsen krijgt u een vaste tandarts, waardoor u altijd door dezelfde tandarts wordt behandeld. Hierdoor bouwt u een goede en vertrouwde band op met uw tandarts. Bij ons worden geen onnodige behandelingen uitgevoerd. 

Periodieke controle

Wij vinden het belangrijk dat u een goede mondgezondheid heeft. Voorkomen is immers beter dan genezen. Om hiervoor te zorgen, raden wij u aan twee keer per jaar langs te komen voor een periodieke controle. Deze controle duurt gemiddeld 15 minuten. 

Wij kijken bij de periodieke deze controle naar uw tanden, kiezen en tandvlees. Na de periodieke controle neemt onze tandarts uitgebreid de tijd om met u door te nemen wat de bevindingen zijn. Indien nodig worden eventuele vervolgafspraken ingepland. Soms krijgt u een verwijzing naar de mondhygiënist of preventieassistent. 

De periodieke controle is niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om alleen bij klachten langs te komen. Wij raden dit sterk af, omdat problemen daarmee veel meer tijd hebben om groter te worden. Dit kan uiteindelijk leiden tot het verliezen van tanden of kiezen en hoge kosten.

Tandartsbehandelingen

Wanneer de tandarts een probleem signaleert, kan er een behandeling worden uitgevoerd. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende tandartsbehandelingen, waarvoor u ook bij Den Bergh Tandartsen terecht kunt.

  • Behandeling van gaatjes (cariës);
  • Wortelkanaalbehandelingen en wortelpuntoperatie;
  • Trekken van tanden en kiezen;
  • Bleken van tanden;
  • Sealen van tanden of kiezen;
  • Plaatsing kronen en bruggen;
  • Plaatsing implantaat;
  • Behandeling kaakgewrichtsklachten;
  • Kunstgebit en gebitsprothese laten aanmeten.

Samenwerking tandarts en mondhygiënist

Onze tandarts en mondhygiënisten werken nauw met elkaar samen. Door dagelijks overleg in onze praktijk zorgen wij ervoor dat uw behandeling bij de tandarts en bij de mondhygiënist (of preventieassistent) goed op elkaar aansluiten. Zo zorgen wij er samen voor dat uw gebit in topconditie houden. Dat is het voordeel van zowel de tandarts als de mondhygiëniste onder één dak. 

Vergoeding en kosten van een tandartsbehandeling

De behandeling bij de tandarts wordt bij volwassenen niet standaard vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kunt u hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Afhankelijk van de polis en zorgverzekeraar wordt de behandeling dan (meestal deels) vergoed. Vraag ons gerust om advies. Wij kunnen nagaan wat uw zorgbudget is en hoe hoog uw eventuele eigen bijdrage is. Daarnaast zijn wij altijd transparant over de kosten voorafgaand aan een behandeling. Zijn de kosten van de behandeling hoger dan 250 euro? Dan stellen wij altijd een wettelijk verplichte offerte op. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Patiënt worden

Bent u op zoek naar een nieuwe tandarts of wilt u overstappen? Inschrijven is heel eenvoudig. Online kunt u zich gemakkelijk en veilig inschrijven als nieuwe patiënt.