Uw eerste afspraak

Den Bergh Tandartsen is een tandarts- en mondhygiënepraktijk in het centrum van Soesterberg waar u met uw hele gezin terecht kan. Van de jonge gezinsleden tot de ouderen, wij helpen patiënten van alle leeftijden bij het verkrijgen van een goede mondgezondheid. En wist u dat de behandeling voor kinderen tot 18 jaar binnen de basis zorgverzekering valt? In de meeste gevallen worden de kosten direct door de zorgverzekeraar vergoed. Lees hier meer over de kosten van de behandeling bij de tandarts.

Van de inschrijven tot aan uw periodieke controle: wij volgen altijd onderstaande werkwijze. Leest u met ons mee? 

1. De inschrijving

Inschrijven bij Den Bergh Tandartsen kan heel gemakkelijk door het online inschrijfformulier in te vullen of door telefonisch contact met ons op te nemen.

2. De medische vragenlijst

Na de inschrijving ontvangt u van ons een medische vragenlijst. Dit is een verplicht onderdeel van uw patiëntendossier. U kunt deze vragenlijst online invullen. Vervolgens nemen wij contact met u op om de eerste afspraak in te plannen. 

3. Kennismaking in de praktijk

De eerste afspraak bestaat uit een intake van 30 minuten. Dit onderzoek duurt iets langer dan een periodieke controle. Hierbij staat de prettige kennismaking met de praktijk en uw nieuwe tandarts of mondhygiënist voorop. 

Vindt u het spannend om naar de tandarts te gaan of bent u bang? De tandartsen en mondhygiënisten Den Bergh Tandartsen hebben ervaring in het behandelen van patiënten met angstklachten. Wij nemen alle tijd voor uw, zodat u rustig en op uw gemak kennis kunt maken met ons en onze praktijk.

Tijdens de intake bekijken wij uw gebit zodat wij uw mondgezondheid kunnen beoordelen. Wij bespreken met u uw medische vragenlijst, voeren een algemene controle uit en er worden er (indien noodzakelijk) röntgenfoto’s gemaakt. Deze foto’s laten ons plekken van uw gebit zien, die wij met het blote oog niet kunnen beoordelen. Denk hierbij aan de plekken tussen uw tanden en kiezen, en uw kaakbot. Met behulp van deze foto’s kunnen we de status van uw gebit beter beoordelen en problemen vroeg signaleren en dus ook oplossen. Er vinden tijdens de intake geen behandelingen plaats. 

Wij vragen u om bij de intake een geldig identiteitsbewijs en uw verzekeringspas mee te nemen. Na de intake plannen wij samen met u de volgende afspraak. 

4. De vervolgbehandelingen

Aan de hand van de intake kunnen wij een indicatie geven van de benodigde vervolgbehandelingen. Wij voeren alleen behandelingen uit die echt noodzakelijk zijn en bijdragen aan het verhelpen en voorkomen van problemen met uw gebit. Het aantal behandelingen is altijd in overleg en wij kunnen u van te voren een kostenindicatie geven. Wij stellen altijd een wettelijk verplichte offerte op indien de kosten voor de noodzakelijke behandeling hoger zijn dan 250 euro.  Als er op korte termijn geen geen behandelingen nodig zijn maken we een afspraak voor de halfjaarlijkse periodieke controle. 

5. Periodieke controle

Indien de mondgezondheid goed is, dan adviseren wij om elk half jaar langs te komen voor een controleafspraak bij de tandarts en voor een gebitsreiniging bij de mondhygiënist of preventieassistent. Regelmatige controle en reiniging kunnen problemen met uw gebit voorkomen.

Patiënt worden

Bent u overtuigd van onze werkwijze en wilt u zich inschrijven? Word dan nu patiënt bij de praktijk. Inschrijven kan gemakkelijk en veilig via onze website.